0
Training

Kennis van gedrag

1 dag
10 deelnemers
475,-

Wilt u begrijpen waar ons gedrag vandaan komt? En hoe u deze kennis kunt gebruiken om inwoners te versterken en hun zelfredzaamheid duurzaam te vergroten? Volg dan deze training en leer hoe u echt bijdraagt aan persoonlijke groei van inwoners en collega’s.

Overzicht

Uw resultaat:

 • U weet waar ons gedrag vandaan komt en kunt deze kennis inzetten in uw werk zonder dat het veel extra tijd kost
 • U herkent verschillende weerstanden en weet welke technieken u kunt toepassen om de weerstand om te buigen
 • U weet wat schaarste doet met mensen en heeft de instrumenten om negatieve gevolgen te beperken
 • U bent in staat om instrumenten toe te passen waarmee u persoonlijke groei en zelfredzaamheid versterkt

Voor wie

 • Klantmanagers
 • Consulenten
 • Juridisch kwaliteitsmedewerkers
 • Beleidsmedewerkers

Het is handig als u minimaal 3 jaar werkervaring heeft.

Zo ziet de training eruit

De training bestaat uit één hele dag met verschillende blokken waarin theorie en oefenen aan de hand van (eigen) casuïstiek worden afgewisseld. We houden de groep klein, zodat er voldoende ruimte is voor persoonlijke aandacht.

Literatuur en werkboeken
Bij deze masterclass hoort literatuur. U krijgt van ons:

 • Reader met daarin verschillende wetenschappelijke onderzoeken
 • Overzicht met aanbevolen literatuur

Dit gaat u leren

In de training gaan we in op de basis van gedrag. Hoe heeft dit zich evolutionair ontwikkeld? Hoe spelen onze drijfveren een rol bij het gedrag dat we vertonen? Wat doet schaarste in tijd, geld, of iets anders met gedrag van mensen? En wat kunt u doen om de negatieve effecten hiervan te beperken?

 • We vragen u om een eigen casus mee te nemen naar de training. Voor welkprobleem zou u graag handvatten willen? Natuurlijk helpen we u bij het vinden van een geschikte casus om tijdens de training mee aan de slag te gaan.

 • We nemen u mee terug in de tijd en laten u zien op welke manier de evolutie nog steeds invloed heeft op het gedrag dat we dagelijks vertonen. Welke drijfveren spelen hier bewust en onbewust een rol? Daarnaast gaan we in op weerstanden. Hoe herkent u deze en wat kunt u doen om weerstand om te buigen naar iets positiefs?

 • U kunt mensen laten groeien of ze juist klein houden. In dit blok gaan we aan de slag met verschillende methodieken waarmee u mensen kunt helpen om een stapje verder te komen. Hier besteden we aandacht aan schaarste en aan de groei mindset.

Data & Locatie

Lesdagen en tijden

di 7 september 2021
09.30 - 16.30

Locatie

Stimulansz
Koningin Wilhelminalaan 5, Utrecht

Ervaringen van deelnemers

Deelnemers geven onze trainingen een

8,5
Stimulansz opleider voor gemeenten in het sociaal domein

“Ik vond de training erg leuk omdat het veel kennis geeft over achtergronden van gedrag. Je begrijpt beter waarom mensen doen wat ze doen en waarom mensen niet doen wat je wilt dat ze gaan doen.”

“Ik raad deze training eigenlijk iedereen aan.”

“Ik had dit tien jaar eerder moeten weten.”

Trainer(s)

Mr. Evelien Meester

Teammanager Innovatie en Strategie. ‘Omdenker’ van het sociaal domein.

06 57 31 15 77
Silke van Alphen

Opleidingsadviseur en trainer, gespecialiseerd in gedrag en gesprekstechniek.

06 82 82 38 72

Incompany

We bieden deze training ook incompany aan. U krijgt de training dan op maat, met onderdelen die belangrijk zijn voor uw organisatie. Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op.

Veelgestelde vragen

Een week voor de start van de training krijgt u een e-mail met de locatiegegevens en een routebeschrijving. De locatie is al eerder te vinden op de trainingspagina, onder datum en locatie.

Ja, alle trainingslocaties zijn goed te bereiken zowel met de auto als het openbaar vervoer. Er zijn ook altijd voldoende parkeermogelijkheden bij de verschillende locaties. Een week voor de start van de training ontvangt u een e-mail met de locatiegegevens en de routebeschrijving.

Gemiste bijeenkomsten kunnen helaas niet worden ingehaald.

U kunt een inschrijving gratis annuleren tot 15 werkdagen voor de start van de training of opleiding. U stuurt uw annulering naar academie@stimulansz.nl. Het is ook mogelijk om een collega te laten deelnemen in uw plaats. Geeft u de wijziging uiterlijk 2 werkdagen voor de start van de training of opleiding door? Mail deze wijziging ook naar academie@stimulansz.nl.

U ontvangt een deelnemerscertificaat bij geaccrediteerde opleidingen. Als u een certificaat ontvangt, staat dat benoemd op de trainingspagina onder ‘overzicht’. In dat geval ontvangt u een certificaat aan het eind van de training als u aanwezig was bij minimaal 80% van de bijeenkomsten.

Dat verschilt per training. Als er onvoldoende inschrijvingen zijn, kunnen wij besluiten om de training door te schuiven of af te lasten. Natuurlijk laten we u dat zo snel mogelijk weten.

Als u zich inschrijft kunt u eventuele dieetwensen aan ons doorgeven. Wij zorgen ervoor dat er rekening wordt gehouden met uw wensen.

Bijna al onze trainingen organiseren we óók bij u op locatie. Wij denken graag met u mee over het beste leertraject voor uw organisatie. Neem contact met ons op om uw wensen te bespreken. Dan staan we gezamenlijk stil bij de vraag hoe deze training past bij de ontwikkelingen die in uw gemeente spelen en hoe deze bijdraagt aan een betere dienstverlening voor de inwoner.

Als u zich inschrijft via onze website is uw inschrijving definitief. Als u contact met ons opneemt, kunnen we in overleg proberen om een plek voor u te reserveren. U kunt ons bereiken via academie@stimulansz.nl of 030 – 29 82 800.

U ontvangt een bevestiging binnen 2 werkdagen. Wij controleren alle inschrijvingen zelf, dit kost soms wat tijd. Heeft u drie werkdagen na uw inschrijving nog steeds geen mail ontvangen? Stuur dan een mail naar academie@stimulansz.nl of bel naar 030 – 29 82 800.

Ook tijdens de coronaperiode kunt u bij Stimulansz terecht voor opleidingen en trainingen. Lees hier hoe Stimulansz haar trainingen organiseert op een veilige en verantwoorde manier.

Meestal nemen we onze online trainingen niet op, omdat we geloven dat mensen het beste leren als zij live bij de bijeenkomsten zijn en vragen kunnen stellen. Als we de training bij uitzondering wél opnemen, staat dat vermeld op de trainingspagina onder ‘overzicht’.

We hebben een online leeromgeving voor een aantal van onze meerdaagse opleidingen. De leeromgeving ondersteunt u gedurende de hele opleiding in het leerproces. Met onder meer digitale lesmaterialen, studieopdrachten, een forum en de mogelijkheid tot contact met mededeelnemers en de trainer.

We denken graag met u mee over het beste leertraject voor uw situatie. Stuur een mail naar academie@stimulansz.nl of bel naar 030 – 29 82 800 om een afspraak te maken. Om u op weg te helpen in uw keuze hebben we ook een online keuzehulp ontwikkeld. U vindt de keuzehulp op onze website.

Voor de meeste trainingen is geen vooropleiding nodig. Soms is bepaalde werkervaring of voorkennis handig als basis voor u de training volgt. We vermelden het op de trainingspagina als er bepaalde voorkennis nodig is om de training te volgen.

De prijzen van onze trainingen en opleidingen zijn exclusief 21% BTW.

Sommige trainingen en opleidingen richten zich op het opdoen en verdiepen van kennis. In andere trainingen ontwikkelt u praktische vaardigheden (houding en gedrag). Ten derde hebben we platforms waarin u samen met collega’s van andere gemeenten kennis, vaardigheden en best practices uitwisselt. Wilt u op de hoogte blijven van de actuele wet- en regelgeving, jurisprudentie en best practices? Ga dan naar één van onze actualiteitendagen. In één dagdeel bent u weer helemaal bij.

We hebben trainingen en opleidingen op basis van open inschrijving én incompany trainingen. De incompany trainingen geven we samen met uw gemeente vorm en inhoud. Waar staat jullie gemeente nu? Waar willen jullie naartoe? En wat moet de training opleveren? Ook in de open trainingen behandelen we aandachtspunten die spelen in uw gemeente. U kunt ook kiezen voor een online training. Het doel is altijd dat u de kennis kunt vertalen naar uw dagelijkse werk.

img

Vragen of advies nodig?

Laurens Bouw helpt u graag verder.